Meet en weet jouw perfecte maat

      Geen reacties op Meet en weet jouw perfecte maat

Nu de kledingwinkels gesloten zijn door corona, kun je uiteraard online een polo kopen. Maar hoe weet je of de polo jou goed gaat passen en hoe meet je welke maat je moet bestellen? We geven je hier wat tips om gemakkelijk online te shoppen.

Verschillende soorten poloshirts

Als je denk dat alle poloshirts hetzelfde zijn zul je erachter komen dat er best veel verschillende soorten poloshirts bestaan als je op zoektocht gaat. Een polo kopen kan lastiger zijn dan je van tevoren dacht. Allereerst zijn er de verschillende pasvormen. Small fit poloshirts zijn bedoeld voor de slanke mannen. Het shirt sluit ‘strak’ aan om het lichaam en de taille van het shirt is duidelijk smaller dan de borst. Voor de mannen die liever een rechte polo dragen omdat ze iets breder zijn, bestaat de pasvorm Regular Fit. Deze poloshirts hebben een rechter model zodat een beginnend buikje gemakkelijker te verhullen is. Ook hebben Regular Fit poloshirts iets langere mouwen. De verschillende pasvormen hebben invloed op de maat die je moet bestellen.

Hoe meet ik mijn borstomvang en rug lengte?

Je borstomvang meet je door een meetlint rond je borstkas te leggen, onder de oksels en over de tepels. Trek het meetlint niet té strak aan. De maat van je buik bepaal je door het meetlint rondom de buik te leggen. Ook hier geldt dat je het meetlint niet té strak moet aantrekken. De rug lengte van het poloshirt meet je op de ruggengraat. Laat iemand de afstand meten vanaf je nek tot iets op je achterwerk. Vervolgens kun je hier een maattabel vinden waarin je de perfecte maat vindt voor jou.

Niet elke polo hetzelfde

Online een polo kopen houdt ook in dat je goed oplet van welk merk het poloshirt is. Diverse producenten hebben hun eigen specifieke maattabellen. Kijk dus eerst welk poloshirt je mooi vind voordat je de maattabel gaat raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *