Redenen om nieuwe kleding te kopen

Sommige mensen hebben redenen nodig om eventjes geen nieuwe kleding meer te kopen. Bijvoorbeeld wanneer ze zich de afgelopen tijd teveel hebben laten gaan als het aankomt op het uitgeven van geld. Andere mensen hebben juist redenen nodig om wél nieuwe kleding te kopen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer iemand al jaren dezelfde paar outfits draagt en het echt tijd is voor iet nieuws. Hieronder vind je verschillende redenen die je motiveren om nieuwe kleding te kopen.

Boost je geluksstofjes 

Draag je een outfit waar je je goed in voelt? Dan geef je daarmee een boost aan je geluksstofjes. Als je iets draagt waar je je niet fijn in voelt dan zal dit zeker ook een impact hebben op je mentale gesteldheid. Het is dus goed om soms voor iets nieuws te gaan, zodat je geluksstofjes zoals dopamine een boost kan geven.

Krijg meer zelfvertrouwen

Met de outfit die je draagt straal je iets uit. Het heeft niet alleen invloed op de mensen o je heen, maar ook op hoe je je van binnen voelt. Heb je altijd alleen maar joggingpakken en oude truien aan, dan zal dit niet bevorderlijk zijn voor je zelfvertrouwen. Bepaalde soorten kleding geven je ook een bepaalde status, wat ook een reden kan zijn voor meer zelfvertrouwen. 

Zorg voor nieuwe energie

Soms is het gewoon tijd voor nieuwe energie in je leven. Dat geldt niet alleen voor je interieur of de mensen om je heen, maar ook bijvoorbeeld voor de kleding die je draagt. Oude kleding brengt ook oude energie met zich mee. Ga je een nieuwe fase in, dan is het goed om jezelf tegelijkertijd dus te verblijden met een paar nieuwe outfits. Koop bijvoorbeeld een mooie tricorp jas, bij Tricorp. Je zult ziet dat je daarna het leven weer tegemoet kunt met nieuwe, frisse energie. En dat is soms gewoon eventjes nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *