Wasbare luiers: Dit zijn de voordelen

Weet jij al wat je allemaal kunt bereiken met wasbare luiers? De luiers worden nog lang niet door iedereen gebruikt, omdat veel mensen niet weten wat de voordelen zijn. Terwijl je er toch meer mee kunt bereiken dan je in eerste instantie gedacht had. Er zijn ook steeds meer winkels die deze luiers in het assortiment opgenomen hebben. Een van de winkels waar je jouw aankoop kunt gaan doen is Billenboetiek. Maar wat zijn nou de voordelen van deze luiers ten opzichte van wegwerpluiers? Onderstaande informatie zet een aantal voordelen voor jou op een rij.  

Wasbare luiers zorgen voor minder afval 

Wasbare luiers zijn luiers die je voor een groot deel uit kunt wassen. De luiers worden namelijk voorzien van inleg materialen waarin de behoeften van jouw baby worden opgevangen. Alleen deze materialen gooi je in de vuilnisbak, terwijl je de rest van de luier vrijwel heel de dag aan kunt laten. Hierdoor hoef je niet voortdurend jouw baby volledig te verschonen en zal het dus ook minder afval met zich mee gaan brengen. Bij wegwerp varianten zit de afvalbak immers binnen een korte tijd vol. Je produceert met de wasbare varianten dus veel minder afval. 

Beter voor het milieu 

Dit maakt wasbare luiers ook beter voor het milieu. Voor de verbranding van wegwerpluiers wordt veel CO2 geproduceerd. Deze gassen komen weer in de lucht terecht. Bij de wasbare varianten heb je de inleg materialen, wat veel langer duurt voordat het afval verbrand moet gaan worden. Daarnaast is de productie van de luiers ook minder schadelijk voor het milieu. Het enige waar jij energie voor gebruikt, is het wassen van de luiers. Maar deze kun je in feite mee wassen met de rest van jouw was, waardoor de wasmachine niet veel vaker aanstaat dan voor je het kind had. 

Meer comfort voor jouw baby 

Voor jouw baby hebben wasbare luiers ook veel voordelen. Deze luiers zitten namelijk een stuk comfortabeler om het lichaam. De wegwerp varianten kunnen vaak luieruitslag gaan veroorzaken doordat ze bijvoorbeeld gaan schuren of er een allergische reactie optreedt. De wasbare varianten zullen minder uitslag gaan veroorzaken, waardoor jouw baby vrolijker wordt. Je hoeft hierdoor niet in de weer met zalfjes. De billen van jouw baby zullen altijd zacht aan blijven voelen en geeft voldoende bewegingsvrijheid om de eerste dingen in huis te gaan ontdekken. Het comfort kan dus veel op gaan leveren. 

Veel sneller zindelijk met wasbare luiers 

Wasbare luiers kunnen de zindelijkheid ook bevorderen. Het inlegmateriaal kan op den duur ook door gaan lekken, waardoor de luier wat natter aan gaat voelen dan bij de wegwerpluiers. Doordat de luier nat wordt, is jouw kind sneller geneigd om op de wc te leren plassen. Voordat je het weet is jouw baby zindelijk. Niet alleen bespaar je dus op de kosten voor de aanschaf van wasbare varianten, maar je hebt ook voor minder lange tijd luiers nodig om de behoeften van jouw kind op te kunnen vangen. De besparing kan hierdoor ver op gaan lopen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *