Wat zijn bootschoenen en mogen ze nog in de trends van nu?

Er zijn zoveel schoenen om uit te kiezen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In ieder geval mag in elke kast van een vrouw een paar platte schoenen niet ontbreken. Platte schoenen zijn beter voor je houding en een goede manier om je voeten rust te geven. Als je dan toch voor platte schoenen gaat, kies dan de bootschoenen.

Wat zijn bootschoenen? 

bootschoenen

De bootschoen dankt zijn naam aan het feit dat ze voorheen veel door matrozen werden gedragen op boten. De schoenen zijn namelijk licht en makkelijk uit te doen. Dit is ideaal voor wanneer je overboord valt en je moet zwemmen. Je schoenen zijn dan lekker licht en je kunt ze snel uit trappen waardoor je veilig terug naar de boot kunt zwemmen.

Tegenwoordig zijn bootschoenen veel meer dan instappertjes voor wanneer je op een schip bent. De modellen zijn bovendien een stuk modieuzer dan vroeger. Ouderwetse bootschoenen waren eigenlijk vrijwel altijd in lichte kleuren of blauwe tinten gemaakt. Dat is nu gelukkig wel anders: er zijn eindeloos veel opties!

bootschoenen

Voor de zomer

Bootschoenen zijn met name ideaal voor de zomer. Je kunt je schoenen gemakkelijk aantrekken of lekker even uitstappen als je op het strand bent of bij een zwembad. De schoenen worden echter ook in de winter gedragen. Zorg dan wel dat je er een dik paar sokken in draagt want de stof is vaak relatief dun. Een bootschoen mag uit geen enkele kast ontbreken deze zomer.