Welke kleding gebruiken tijdens het roeien?

      Geen reacties op Welke kleding gebruiken tijdens het roeien?

Het belangrijkste is om vocht afvoerende kleding te dragen tijdens het roeien, immers je spant je flink en in je transpiratie moet ook worden afgevoerd.

Bij basislagen, thermiek en andere onderkleding kom je vaak de term ademend of vochtafvoerend tegen. Deze functie zorgt ervoor dat het zweet van het lichaam wordt afgevoerd. Als het zweet tijdens het sporten niet aan het lichaam kan ontsnappen, raakt het vast, dus als je stopt voor de lunch of een koffiepauze, blijft het koude zweet aan het lichaam kleven en koelen je helemaal af!

United Rowing Roeikleding is ontworpen om volledig ademend te zijn tijdens het sporten. De Dri-release-stof die in al onze prestatiekleding wordt gebruikt, trekt vocht weg van het lichaam, wat je op zijn beurt beschermt tegen de kou. Deze technologie overtreft katoen in elk opzicht, dat simpel gezegd koud vocht absorbeert en het lichaam in een snel tempo afkoelt.

Strakke of losse onderkleding?

Hier zijn een paar theorie├źn over en ook veel komt neer op persoonlijke voorkeur. Isolatie werkt door lucht tussen de lagen op te sluiten en de lichaamstemperatuur te gebruiken om de lucht tussen uw lichaam en de basislaag op te warmen. Huid strakke kleding staat dit niet toe, hoewel sommigen liever een strakke eerste laag hebben en dan iets lossere kleding er bovenop doen om de warme lucht binnen te houden. Hoe strakker de pasvorm, hoe minder lucht tussen de lagen warm kan blijven. Als je kleding echter te los moet laten, kun je als groot zeil fungeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *